Venemaa esitas USA-le esinduste läbiotsimisega seoses diplomaatilise noodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene konsulaat San Franciscos.
Vene konsulaat San Franciscos. Foto: Eric Risberg/AP/Scanpix

Vene välisministeerium kutsus vaibale USA diplomaadi Moskvas, et anda üle diplomaatiline noot, millega väljendatakse pahameelt väidetava kavatsuse suhtes korraldada läbiotsimisi Washingtonis asuva Vene esinduse hoones, vahendab Reuters.

Välisministeerium nimetas Vene diplomaatilise kinnisvara läbiotsimist ebaseaduslikuks ja pretsedendituks agressiooniks, mida võidakse USA eriteenistuste poolt kasutada võimalusena sokutada hoonetesse kompromiteerivat materjali.

Täna lõpetavad diplomaatilise riiu tõttu töö nii Washingtonis kui New Yorgis asuvad Vene esindused.

Eile väitis Vene välisministeerium, et Ühendriikide eriteenistused kavatsevad ka San Francisco konsulaadis läbiotsimisi korraldada.

Samuti nähti eile hoone korstnast tõusmas paksu musta suitsu ning tuletõrjujad kinnitasid, et sealsed asukad põletasid tuvastamata objekte. Esinduse töötajad keeldusid päästjaid hoonesse lubamast, kinnitades, et kõik on korras.

Eile avanes San Francisco Vene esinduse juures selline pilt. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP/SCANPIX
Eile avanes San Francisco Vene esinduse juures selline pilt. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP/SCANPIX Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Vene välisministeeriumi kõneisiku sõnul tuli suits sellest, et ametnikud üritasid tühjaks jäävat hoonet «päästa».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles