Kurdide iseseisvuspüüded kasvatavad Põhja-Iraagis pingeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdide elanikkond Lähis-Ida riikides.
Kurdide elanikkond Lähis-Ida riikides. Foto: abc.net.au

Iraagi põhjaosas asuvas segaasustusega Kirkukis kehtestati öine liikumiskeeld, kuna järgmise nädala vastuolulise kurdide referendumi eel puhkesid linnas kurdide ja türkmeenide vahel kokkupõrked.

Iraagi Türkmeeni Rinde esindaja Mohammed Samaan Kanaan ütles täna, et mootorratastel relvastatud isikud avasid eile õhtul Türkmeeni Rinde ühe kontori pihta tule. Valvurid avasid vastutule, surma sai üks ja haavata kaks ründajat.

Mõni tund hiljem ründas politseipatrull, kuhu kuulus ka tapetud ründaja vend, Türkmeeni Rinde teist kontorit, mille juures puhkesid kokkupõrked, lisas Kanaan.

Iraagi kurdid kavatsevad korraldada järgmisel esmaspäeval autonoomses Kurdistanis ja vaidlusalustes piirkondades, teiste seas naftarikkas Kirkuki provintsis, iseseisvusreferendumi.

Alles laupäeval kärgatas Kirkuki linnas asuvas alkoholi poe ees autopomm. Rünnakus hukkus kolm ja vigastada sai vähemalt üheksa inimest.

FOTO: MARWAN IBRAHIM/AFP/Scanpix
FOTO: MARWAN IBRAHIM/AFP/Scanpix Foto: MARWAN IBRAHIM/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles