Kasekamp: Obama astus suure sammu teise ametiaja suunas

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Osama bin Ladeni tabamisel ja tapmisel on USA presidendi Barack Obama toetusele suurem mõju kui tervishoiureformil, rääkis Eesti Välispoliitika Instituudi direktor Andres Kasekamp.

«Talle (Obamale) oli seda hädasti vaja: viimastel kongressivalimistel said demokraadid teavasti lüüa ning Obamat on nõrgaks juhiks peetud just julgeoleku ja välispoliitika alal,» selgitas ta ERR uudistele.

«Tema eelkäija George W. Bush jäi meelde kui matšolik ja kauboilik tegutseda, samas kui Obama on professorlik - püüab leida kompromisse, mis aga kedagi ei innusta. Bin Ladeni tabamine on aga asi, mida Bush teha ei suutnud, kuid tema suutis,» lisas Kasekamp.

Obama võimalusi jätkata presidendiametis ka teisel ametiajal tõstab vastaskandidaatide vähesus.

Täna varahommikul teatas Ameerika Ühendriikide president Barack Obama telepöördumises, et Ühendriikide erikomando tappis pühapäeval Pakistanis toimunud operatsioonis Al-Qaeda esiterrorist Osama bin Ladeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles