Vene tudengileht sattus narkoskandaali

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehed.
Ajalehed. Foto: SCANPIX

Vene suurele tudengilehele tehti ametivõimude poolt ettekirjutus, kuna ühes selle loos «Seks ja doping» mainiti ka keelatud mõnuaine tarvitamist.

Venemaa side järelevalvekomitee tegi riigi ühele suuremale tudengilehele ettekirjutuse, kuna leht rikkus ametnike hinnangul seadust ja jagas infot narkootikumide tarvitamise kohta, teatab fontanka.ru.

Komitee teatel eksis ajaleht 24. septembri numbris ilmunud artiklis «Seks ja doping» massiteabevahendite seaduse vastu, mille kohaselt ei tohi meediaväljaannetes kajastada narkootikumide valmistamist ja kasutamist.

Samuti on keelatud avaldada andmeid mis tahes narkootikumi tarvitamise eelistest, aga ka nende analoogide ja lähtekomponentide kohta.

Gaudeamuse kodulehel on üleval toimetaja Oleg Vorobei selgitus, kus ta tunnistab, et ajakirjanik lasi läbi ühe fraasi, mida huumorimeeleta inimesed võivad kaheti mõista.

Ta kinnitab, et kogu lugu ise on narkootikumide vastane ja rõhutas, et keelatud mõnuainete kasutamine avaldab negatiivset mõju seksile.

Toimetaja sõnul on sellisest narkovastasest propagandast märksa enam kasu kui loosungist «Ei narkootikumile!».

Gaudeamus on üks Venemaa suuremaid tudengilehti, selle tiraaž küünib 90 000 eksemplarini. Ajaleht ilmub 14. aastat ja selle autorid on korduvalt saanud mitmeid auhindu noorte ajakirjanike kategoorias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles