Gruusia: Vene väed õhkisid olulise raudteesilla

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustikuise sõja ajal purustatud raudteesild Kaspi piirkonnas.
Augustikuise sõja ajal purustatud raudteesild Kaspi piirkonnas. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia välisministeeriumi esindaja kinnitusel hävitasid Vene väeüksused täna separatistliku Abhaasia de facto piiril asuva Šamgona-Tagiloni raudteesilla.


Raudteesild asus strateegiliselt olulises piirkonnas, sest ühendas Abhaasias asuvat Gali regiooni Gruusia linna Zugdidiga, kirjutas civil.ge.

Gruusia välisministeeriumi ametniku kinnitusel oli see juba teine raudteesild, mis selles piirkonnas viimaste päevade jooksul õhku lasti.

«Sellise tegevuse eesmärk on Gali elanikkonna äralõikamine ülejäänud Gruusiast,» seisis ministeeriumi teates. Georgian Timesi andmetel puudub Tagiloni, Nabakevi, Zemo Barghebi ja Kvemo Barghebi külaelanikel plahvatuse tõttu ligipääs Gruusia lääneosale.

Gruusia parlament võttis neljapäeva õhtul vastu seaduse, mis seab okupeeritud Abhaasiale ja Lõuna-Osseetiale mitmesuguseid majanduspiiranguid, vahendas Reuters.

Näiteks on kuulutatud ebaseaduslikuks kõik kinnisvaraga seotud tehingud ja pangaülekanded. Nende sammude eesmärk on külmutada kõik investeeringud mässulistele vabariikidele, jättes piirkonnad sel moel isolatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles