Itaalia politsei tabas kaks aastat jooksus olnud maffiabossi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia märulipolitseinikud
Itaalia märulipolitseinikud Foto: SCANPIX

Itaalia politseinikud pidasid kinni ohtliku maffiabossi Giuseppe Pacilli, kes suutis end õigusmõistmise eest varjata kaks aastat.

Kohus mõistis 39-aastane Pacilli tagaselja süüdi väljapressimistes ja karistas teda 13-aastase vangistusega, vahendas AFP.

Mees kuulub arvatavasti Li Bergolise klanni, mis on osa Sacra Corona maffiast. Ta oli kümne enim tagaotsitava kurjategija hulgas.

Klann tegutseb Apuulia maakonnas Gargano piirkonnas. See on aastaid pidanud verist maffiasõda konkureeriva Romito klanniga.

Li Bergolise klanni juht peeti kinni eelmisel aastal ja pärast seda kerkis Pacilli selle liidriks. Pacilli juhtis Gargano majanduselu segi löönud väljapressimisäri.

Sacra Corona on üks Itaalia neljast suurest kuritegelikust liigast. Ülejäänud kolm on Sitsiilia maffia, Napolis tegutsev Camorra ja riigi lõunarajoonides äri ajav ’Ndrangheta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles