Video: avalikustati video Kemerovo keskuse põlengu algusest (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kemerovo põlengus hukkus palju lapsi.
Kemerovo põlengus hukkus palju lapsi. Foto: Sergei Savostyanov/Sergei Savostyanov/TASS

Youtube'is avaldatud turvakaamera salvestiselt on näha inimeste põgenemist põlevast Kemerovo kaubanduskeskusest. Videot kommenteerib oma pere põlengus kaotanud Igor Vostrikov.

Kolmeminutilise video alguses jalutavad inimesed rahulikult kinosaalide vahel, kirjutab Lenta.ru.

Videolõigu teisel minutil on näha, kuidas algab evakueerimine ja hoone täitub kiiresti tumeda suitsuga.  Põlengust pääsesid eluga sinises ja kollases saalis olnud inimesed. Punase saalis viibinud, nende seas ka Vostrikovi pere hukkus, sest saali uksed olid lukus.

Kuigi turvakaamera salvestisest on näitab paksu suitsu, on siiski näha, et inimesed liiguvad väljapääsu poole ning evakuatsioonivalgustus töötab.

Vostrikov on sama mees, keda kohalik asekuberner Sergei Tsiviljov süüdistas teisipäeval meeleavaldusel sõna võtmise tõttu endale hukkunute arvelt PRi tegemises ning riigilaeva kõigutamises.

«Inimesi koheldakse nagu loomi!» ei suutnud ettevõtjast Vostrikov end asekuberneri ees tagasi hoida. Tsiviljov küsis aga seepeale: «Noor inimene, kas te tahate muret ära kasutada PR tegemiseks?», mispeale vastas mees ametnikule, et põlengus hukkus tema noorem õde, naine ja kolm last.

Tulekahju sai esialgse tehnilise ekspertiisi kohaselt alguse kolmanda ja neljanda korruse vahel kulgenud elektrikaabli lühisest, tulekolle asus laste mängualal asunud batuudikeskuse kandis.

Ametlikel andmetel hukkus tulekahjus 64 inimest, sealhulgas 41 last.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles