Venemaa sõjaväekopter kukkus Läänemerre (8)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamov Ka-27 kopter. Läänemerre kukkus kopter Ka-29.
Kamov Ka-27 kopter. Läänemerre kukkus kopter Ka-29. Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Kaliningradi lähistel kukkus Läänemerre Venemaa sõjaväe helikopter, teatas Vene riiklik uudisteagentuur RIA Novosti päästeteenistuse allikale viidates.

Kopteri pardal viibis kaks meeskonnaliiget, siiani on leitud üks surnukeha. 

Venemaa Balti laevastiku esindajad ütlesid Interfaxile, et õnnetus juhtus öise testlennu ajal ja mõlemad meeskonnaliikmed hukkusid. «Ka-29 helikopter kukkus öise katselennu ajal Läänemere vete kohal alla umbes kell 23.30 Moskva aja järgi. Kahest katsepiloodist koosnenud meeskond hukkus,» teatas Balti laevastiku pressiteenistus. Laevastiku teatel viidi lend läbi normaalsetes ilmaoludes ning laevastik otsib kopterihuku piirkonda läbi.

Balti laevastiku avalduse kohaselt harjutati helikopteritega laevale maandumist. Nelja esimese kopteri maandumised läksid edukalt, traagiline õnnetus leidis aset viienda kopteri maandumisel. 

Allikas rahvusvahelisest merepäästeametist ütles Interfaxile, et kopter leiti 12 kilomeetri kaugusel rannikust ning selle kapten on seni leidmata. «Surnukeha kuulub kas insenerile või kaaspiloodile,» lausus allikas. Vene kaitseministeerium pole kopteriõnnetust Interfaxile veel kinnitanud.

Läänemerel toimuvad Venemaa mereväe õppused, millega on seotud ka erinevad õhusõidukid. 

Ka-29 on laevadel baseeruv transpordi- ja lahingukopter, mis on Ka-27 edasiarendus. 1980. aastate algul välja töötatud kopter on mõeldud merejalaväelaste laevadelt dessandile viimiseks, tuletoetuseks ja erinevate veoste transportimiseks.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles