Austria keldrikoletist süüdistatakse mõrvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapmises, vägistamises ja mitmetes muudes jubedustes süüdistatav Josef Fritzl.
Tapmises, vägistamises ja mitmetes muudes jubedustes süüdistatav Josef Fritzl. Foto: Reuters / Scanpix

Tütart 24 aastat keldris vangis hoidnud ja talle seitse last sigitanud 73-aastasele austerlasele Josef Fritzlile esitati süüdistus ühe nende ühise lapse mõrvas, teatas prokuratuur eile.


Fritzli praeguseks 42-aastase tütre Elisabeth Fritzli sõnul meelitas isa ta 1984. aasta augustis nende Amstetteni linnas asuva maja keldrisse, uimastas ta ja pani käed raudu. Fritzl hoidis tütart sest ajast peale keldris luku taga, teda korduvalt vägistades.

Vahekordadest sündis seitse last, kellest üks suri 1996. aastal vahetult pärast sündi.
St Pölteni prokuratuuri teatel põhjustas Fritzl imiku surma, kuna ta ei kutsunud kohale arstiabi, ehkki teadis, et ühena kaksikutest sündinud laps võib surra. Fritzl on politseile tunnistanud, et põletas imiku laiba ahjus.


«Olgugi et ta sai aru, et vastsündinu elu on ohus, otsustas ta meelega mitte sekkuda,» seisab BBC teatel prokuratuuri 27-leheküljelises süüdistuskokkuvõttes.


Kuuest ellujäänud lapsest kolme hoiti koos emaga – kordagi päevavalgust nägemata – luku taga Fritzli halli kivimaja keldris. Ülejäänud kolm järeltulijat pereisa lapsendas.


Prokuratuur esitas Reutersi teatel Fritzlile süüdistuse veel ka vägistamises, orjapidamises, vangistamises, verepilastuses ja mitmetes teistes kuritegudes. Tegemist on muu hulgas esimese korraga, kui mõnd austerlast orjapidamises süüdistatakse.


Alates tänavu aprillist vahi all oleva Fritzli kohtuprotsess peaks algama järgmise aasta alguses. Kui ta mõrvas süüdi mõistetakse, peab ta ilmselt ülejäänud elu vangis veetma. Uudisteagentuuri AP teatel tähendab see Austrias üldiselt 15-aastast vangistust. Teiste süüdistuste tõestamise korral ähvardab teda kümne- kuni 20-aastane vangistus.


Pärast uskumatu juhtumi avalikuks tulekut on pereliikmed olnud teadmata kohas psühholoogide hoole all. Arstide sõnul võib ohvrite tervise paranemine aega võtta aastaid. Võimude teatel pakutakse pereliikmetele võimalust võtta endale uued identiteedid, et anda neile veel mingigi võimalus normaalset elu elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles