Leht: Clintonist võib saada USA välisminister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: AP / Scanpix

Hillary Clinton kavatseb vastu võtta välisministri koha USA järgmise presidendi Barack Obama valitsuses, kirjutas eile Briti ajaleht The Guardian.


Oma administratsiooni võimalikult laiapõhjaliseks koalitsiooniks ehitada üritav Obama tahab sinna kaasata ka endiseid rivaale.



Nii ongi Obama nõunikud asunud lähemalt uurima ekspresident Bill Clintoni heategevusfondi tegevust, et vältida võimalikke huvikonflikte, juhul kui ta abikaasa välisministriks tõuseb. William J. Clinton Foundation tegeleb mitmete programmidega, näiteks eraldab miljoneid dollareid, et aidata kaasa Aafrika arengule.



Hillary Clinton sobiks ajalehe väitel hästi asendama praegust välisministrit Condoleezza Rice’i. Pärast 2000. aastal USA senatisse valituks osutumist on ta keskendunud peamiselt välispoliitikale ja kaitsepoliitilistele küsimustele. Kuigi ta hääletas erinevalt vastvalitud tulevasest presidendist Iraagi sõja poolt, on nii tema kui Obama nüüd põhimõtteliselt ühesugusel arvamusel, et USA väed tuleb sealt ära tuua.



Presidendiambitsioone veel mitte maha matnud Clinton pidi Guardiani teatel langetama otsuse, kas talle istub paremini senatisse jäämine, mis oma kuueaastase ametiajaga tundub kindlam valik, või astub ta välisministeeriumi etteotsa asudes karjääriredelil pisut ebamäärasema tulevikuga sammu.



Koalitsiooni ehitav Obama kohtus esmaspäeval Chicagos oma valimisrivaali John McCainiga.


Mõlema mehe nõunikud kinnitasid, et Obama ei pakkunud McCainile kohta valitsuskabinetis, vaid keskendus sellele, kuidas Arizona senaator tema seaduseelnõusid Kongressis aidata saab. Nii Obama kui McCain olid ühel meelel vajaduses uuendada kliima- ja migratsioonipoliitikat ning kaitsehangete korraldust, ütles Reutersi teatel kõnelustega kursis olev allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles