Piraadid tahavad supertankeri eest lunaraha

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Al-Jazeera uudiste andmetel nõuavad piraadid nädalavahetusel kaaperdatud supertankeri Sirius Stari eest saudidelt lunaraha, kuid selle suurust pole avaldatud.

End piraatide esindajaks nimetanud Farah Abd Jameh teatas audiosõnumis telekanalile, et läbirääkijad viibivad nii laeva pardal kui ka maal, vahendas AFP.

«Kohe, kui nad on lunarahas kokku leppinud, tuuakse sularaha naftatankerile,» teatas mereröövel, kes nõutavat summat ei nimetanud. «Me tagame lunaraha toova laeva turvalisuse,» lisas ta.

Piraatidel on mehe sõnul olemas ka mehaanilised rahalugemismasinad, samuti võltsinguid avastavad masinad.

India ookeanis peaaegu poole tuhande miili kaugusel Keenia rannikust kaaperdatud laev on kohalike ametnike sõnul praegu ankrus Somaalia piraatide pelgupaiga juures Harardheres.

Tankeris on kaks miljonit barrelit toornaftat, mille väärtus küündib praeguse maailmaturu hinna juures üle saja miljoni dollari. Libeeria lipu all sõitva Sirius Stari meeskonna moodustavad valdavalt filipiinlased, kelle kõrval on ka kaks britti, kaks poolakat üks horvaat ja üks saud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles