Kim Jong-il käis kosmeetikatehast inspekteerimas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-il Sinuiju kosmeetikavabrikus.
Kim Jong-il Sinuiju kosmeetikavabrikus. Foto: AP / Scanpix

Põhja-Korea avaldas teisipäeval fotod piirilinna tehaseid inspekteerivast kommunistliku riigi liidrist Kim Jong-ilist, kes väidetavalt elas üle tõsise infarkti.

Ühel fotodest inspekteeris päikeseprillidega Kim ühte kosmeetikavabrikut, teisel aga seisab kommunistliku riigi liider ehitusmasina ees ja vestleb tehase juhtidega, vahendas AFP.

Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA teate kohaselt külastas Kim Hiina piiril asuvat Sinuiju linna kosmeetikavabrikut ja masinaehitustehast. Agentuuri teatel õnnitles riigipea ka Rakwoni masinaehitustehase töötajaid, kes olid suutnud täita selle aasta toodanguplaani juba oktoobri lõpus.

Lõuna-Korea teatel oli 66-aastasel Kimil augustis insult, kuid riigipea paranevat sellest hästi. Ka Põhja-Korea avaldatud fotodel paistab Kim terve, kuid KCNA ei täpsustanud siiski visiidi toimumisaega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles