Lukašenka ei kavatse presidendiametist loobuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: AFP / Scanpix

Valgevene autoritaarne president Aleksandr Lukašenko kiitis neljapäeval enda tegevust riigipeana ning teatas, et ei kavatse presidendiametist taganeda.


«Ma ei tekita endale komplekse ega mõtle selle üle, millega ma hakkan tegelema kui ma enam president ei ole. Ma jään esialgu veel presidendiks,» ütles Lukašenka. Usutlus avaldati neljapäeval ka presidendi saidil, vahendas Interfax.

«Mul ei ole sellist probleemi, ma olen lihtsalt kõik need aastad töötanud ja töötanud. Need aastad on lennanud mööda ühe hetkena, ma ei ole jõudnud märgatagi, et nii palju aastaid on mööda lennanud,» sõnas ta.

«Vabandage tagasihoidlikkuse puudumise pärast, ent täna ütleb Valgevenes igaüks, et ma tegin ära peamise - ma lõin riigi. Esmakordselt selle maalapikese ajaloos lõime me riigi, iseseisva suveräänse riigi. Ma olen teinud nii palju, et ei osanud ise sellest omal ajal isegi unistada,» kuulutas Lukašenka.

Lukašenka teatas, et hea enesetunne ja tervisehädade puudumine võimaldab tal ka edaspidi presidendiks jääda.

«Kui ma olen terve, kui on normaalne olukord, kui inimesed suhtuvad minusse samamoodi nagu praegu, siis ma valimistest loobuma ei hakka. Kui olukord on teistsugune, siis tulevad siia teised inimesed juhtima,» selgitas ta.

«Kui Lääs tahab siin näha mingit teist, oma inimest Lukašenka asemel, siis peab ta leidma inimese, kes siin vesistama ei hakka, vaid töötama ja võitlema,» kinnitas Lukašenka.

Ta lisas, et Valgevene on rikas andekate inimeste poolest.
«Kui ei ole enam Lukašenkat, tähendab tuleb keegi teine,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles