Lukašenka vahetas peaprokuröri välja

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka
Valgevene president Aleksandr Lukašenka Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka vabastas ametist peaprokurör Grigori Vassilevitši ja nimetas tema asemele Aleksandr Konjuki.

Riigipea ametliku nelilehekülje andmetel on selle põhjuseks Vassilevitši asumine teisele töökohale, kuid uut ametikohta konkreetselt ei mainita, vahendas lenta.ru.

«Ta pole mingi võõras inimene ja tahan seda otse öelda, et keegi ei arvaks, et Grigori Vassilevitš polnud presidendi jaoks sobiv. Ei, ta on meie inimene, meie riigile ustav inimene. Seetõttu kasutame teda kas teaduslikul tööl, kui ta seda peaks soovima, või siis hariduse valdkonnas või mingil muul ametikohal või hoopis riigiametis,» rääkis Lukašenka.

Uue peaprokuröri Konjuki esimeseks tööülesandeks saab riigipea sõnul korra loomine prokuratuuris.

«Prokuratuuris tuleb olukorraga printsipiaalselt tegeleda, seda eelkõige kaadri valdkonnas. Sõjaväelasena tunnete te mitmeid inimesi, kes sobiksid tööle peaprokuratuuris ja prokuratuuriga seotud ametites,» rääkis Lukašenka Konjuki poole pöördudes.

Valgevene president lisas, et peaprokuröri roll saab olema väga tähtis uurimiskomitee moodustamisel. «Te ei pea mitte üksnes konkreetselt teadma seda, millega uurimiskomitee tegeleb, vaid ehitama selle üles kuni organisatsiooni struktuurini, kaadrite valikuni,» lisas riigipea.

Konjuk on alates 2009. aastast töötanud Valgevene ülemkohtu sõjaväekolleegiumi esimehena.
Tänavu veebruaris ülendati ta õigusvaldkonna kindralmajoriks.

Vassilevitš oli Valgevene peaprokuröriks alates veebruarist 2008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles