Soome kohus karistas varguselaine korraldanud rumeenlasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politsei

Helsingi ringkonnakohus mõistis Rumeeniast pärit viieliikmelise jõugu süüdi vargustelaines, mis puudutasid peamiselt eramuid Helsingis ja mujal Uusimaal.

Kohus karistas jõugu liidrit 18-kuulise reaalse vangistusega, lisaks said 13-kuulise reaalse vangistuse veel kaks rumeenlast, vahendas YLE. Grupi ülejäänud kaks liiget pääsesid ligi aasta pikkuse tingimisi karistusega.

Kurjategijad võtsid saagiks ehteid, sularaha ja elektroonikat.

Kahjukannatajaid selles kohtuloos oli ligi 40. Süüdimõistetud peavad maksma neile kompensatsiooni tekitatud kahjude eest.

Rumeenlased tunnistasid ennast eeluurimise ajal süüdi. Nad püüdsid süüd kergendada sellega, et tegid politseinikega kuritegude lahendamisel koostööd. Ka püüdsid nad mõjutada kohust juttudega väga kehvast majanduslikust seisundist ja eluolust kodumaal.

Ringkonnakohus leidis, et vaesusega ei saa karistust kergendada, kuna kuritegelik käitumine on olnud planeeritud ja professionaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles