«Jõuluvana» kihutas Californias endise abikaasa pere pihta kuule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad öösel vastu neljapäeva Los Angelese lähedal Covina linnakeses Bruce Pardo süüdatud maja kustutamas.
Tuletõrjujad öösel vastu neljapäeva Los Angelese lähedal Covina linnakeses Bruce Pardo süüdatud maja kustutamas. Foto: AP / Scanpix

Oma endisele abikaasale kättemaksu haudunud keskealine ameerika mees riietas end kolmapäeval jõuluvanaks, tungis endise äia ja ämma koju ning tappis seal jõululaupäeva hilisõhtul vähemalt kaheksa inimest.



Kohe pärast tapatalgute korraldamist Los Angelese lähedal asuvas Covina linnakeses sõitis 45-aastane Bruce Pardo autoga veretöö paigast mõnekümne kilomeetri kaugusele oma venna juurde, kelle kodus end lasuga pähe tappis, vahendas AP.



Politsei on seni leidnud kaheksa kohati tundmatuseni söestunud surnukeha. Hukkunute seas usutakse olevat ka Pardo eksabikaasa Sylvia ning tolle vanemad James ja Alicia Ortega, kirjutas New York Times. Pardo pani pärast verepulma maja põlema, kasutades isetehtud seadeldist, mis pritsis kergsüttivat vedelikku.



Korrakaitsjate hinnangul võisid Pardo massimõrvani viia abieluprobleemid. Pardo ja temaga aasta abielus olnud Sylvia jõudsid lahutuseni alles eelmisel nädalal ning võimude teatel polnud kooselu lõpp kuigi sõbralik.



Mees otsustas naisele kätte maksta tolle vanemate jõulupeol, mida hiljuti pensionile läinud abielupaar igal aastal oma kahekorruselises majas korraldas. Ortegad olid seal elanud enam kui 20 aastat ning jäänud naabritele silma oma erakordse lahkusega ja koeraga, kes pidevalt aiast plehku pani.



«Jõulud oli eriline aeg, see tähendas nende jaoks nii palju,» ütles ohvrite tuttav Rosa Ordaz AP-le.



Sel korral pidas majas jõulupidu umbes 25 inimest, nende seas ka palju lapsi. Kui Pardo pool tundi enne südaööd oma endise äia ja ämma uksele koputas, polnud jõulumeest kohale tulnud, sest üks Ortegade naabritest, kes varasematel aastatel jõuluvana mängis, oli ära kolinud.



Ukse avas kaheksa-aastane tüdruk. Suure kingipakiga sisenenud «jõulumees» Pardo võttis välja poolautomaatse püstoli ja tulistas tüdrukut näkku. Laps jäi siiski ellu ning viibib raskes, ent stabiilses seisundis Los Angelese haiglas.



Seejärel külalisi valimatult tulistama hakanud Pardo haavas selga 16-aastast neidu. Kohalikku haiglasse viidi ka üks 20-aastane naine, kes murdis pahkluu teise korruse aknast alla hüpates. Mõlemad naised taastuvad arstide sõnul vigastustest.



Paanikas peolised purustasid aknaid, peitsid end mööbli varju või kiirustasid ülemisele korrusele. Seejärel võttis lennutööstuses insenerina töötanud Pardo kingipakist välja enda valmistatud seadeldise, mille abil maja vaid sekundite jooksul leekidesse lahvatas. Võimud ütlesid, et pole midagi selleseadme sarnast varem näinud.



Politsei eriüksus jõudis minutite jooksul kohale, ent seks ajaks oli Pardo juba sündmuskohalt lahkunud. Naabrite sõnul võttis ta pärast hoone süütamist jõuluvanakostüümi seljast ning lahkus tavalistes riietes, jättes maha tosina meetri kõrgusele ulatuvates leekides maja.



Neljapäeva varahommikul, kui tulekahju ära kustutati, leidsid uurijad elutoast kolm tugevalt põlenud ja söestunud surnukeha ning mujalt majast veel viis laipa. Võimude teatel tuleb nende tuvastamisel kasutada hambakaarte ja röntgenit.



Venna koju sõitnud Pardo surnukeha avastati neljapäeva hommikul. Tal oli kaasas kaks käsitulirelva. Lisaks leidsid korrakaitsjad eksabikaasa vanemate majast veel kaks relva.



Pardo tuttavad on Los Angeles Timesi teatel juhtunust vapustatud. «See on šokeeriv,» ütles Pardo kirikus töötav Jan Detanna. «Ta oli kõige meeldivam tüüp, keda võimalik ette kujutada. Temaga oli alati hea meel rääkida, alati suur naeratus suul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles