Tadžikistani võimud lasid Rudenko ja Sadovnitši vabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Rudenko (ees keskel) ja Vladimir Sadovnitš Tadžikistani miilitsatega kohtuistungi vaheajal.
Aleksei Rudenko (ees keskel) ja Vladimir Sadovnitš Tadžikistani miilitsatega kohtuistungi vaheajal. Foto: SCANPIX

8. novembril Tadžikistanis kaheksaks ja pooleks aastaks vangi mõistetud firma Rolkan Investments Ltd piloodid, Eesti kodanik Aleksei Rudenko ja Vene kodanik Vladimir Sadovnitši, vabastati täna otse kohtusaalis.

Kassatsioonikomisjoni otsuse tegi Interfaxile teatavaks selle esindaja.

«Peamine on, et ma olen vaba,» lausus Sadovnitši pärast vabastamist uudistevõrgu AFP vahendusel. «Mu esimene soov on naasta koju niipea kui võimalik ja näha oma peret,» lisas vabastatud piloot. 

Lendurite vabastamist tervitas ka Venemaa välisministeerium. «Me usume, et õiglus võidutses,» leidis üks kohtusaalis viibinud Vene diplomaat.

Pilootide advokaadi esitatud kaebust hakati arutama kell üheksa Moskva aja järgi ja otsuse langetamiseni kulus enam kui viis tundi, vahendas Rossija24. 

Tadžikistani Hatloni vilajeti prokuratuur oli varem palunud kassatsioonikomisjonil vähendada Rudenkole ja Sadovnitšile määratud 8,5-aastast vanglakaristust kahe aasta kuue kuu ja 14 päevani koos amnestiaseaduse kohaldamisega.

Vastavalt sellele seadusele vähenes vangistusaeg kahe aasta võrra. Arvestades aega, mille piloodid on veetnud trellide taga, paluski prokurör mehed juba kohtusaalis vabaks lasta.

Tadžikistani võimud pidasid Rudenko ja Sadovnitši kinni selle aasta märtsis, kui meeste juhitud AN-72 transpordilennukid maandusid Kurganteppa lennuväljal.

8. novembril mõistis esimese astme kohus piloodid süüdi salakaubaveos ja riigipiiri rikkumises ning määras neile 8,5-aastase vangistuse.

Prokurörid oli nõudnud meestele 13 aasta pikkust vangistust range režiimiga koloonias. Esialgne karistus oli 10,5 aastat vangistust, kuid seda vähendati vastavalt amnestiaseadusele kahe aasta võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles