Obama lubas riigipeaks saades Lähis-Ida kohta palju öelda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA presidendiks valitud Barack Obama ütles teisipäeval, et kavatseb Iisraeli-Palestiina konflikti osas ohtralt sõna võtta, kuid alles pärast ametisse vannutamist.


«Pärast 20. jaanuari kavatsen ma paljugi öelda selle teema kohta ja ma ei tagane sellest, mida ma kampaania ajal rääkisin,» sõnas Obama, kes on korduvalt öelnud, et seni kõneleb USA eest vaid president George W. Bush, vahendas AFP.


Obama lubas, et riigipeaks saades kavatseb tema juhitav uus valitsus asuda lahendama Lähis-Ida konflikti «tõhusalt ja järjekindlalt».

«Kuni selle ajani on minu ülesandeks jälgida olukorda, kutsuda kokku parim võimalik rahvusliku julgeoleku meeskond, et me saaksime koheselt murule joosta, kui meie oleme vastutavad rahvusliku julgeoleku küsimuste eest,» ütles ta.

Obamat on kritiseeritud suhtelise vaikimise eest seoses 11 päeva väldanud Iisraeli sõjaliste operatsioonidega Gaza sektoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles