Opositsioon sai loa 24. detsembri meeleavalduseks Sahharovi prospektil

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Našistide rongkäik Akadeemik Sahharovi prospektil tänavu aprillis.
Našistide rongkäik Akadeemik Sahharovi prospektil tänavu aprillis. Foto: SCANPIX

Vene opositsioonil õnnestus saada Moskva linnavõimudelt luba meeleavalduse korraldamiseks Akadeemik Sahharovi prospektil 24. detsembril.

Õiglase Venemaa ja ka rahvakogunemise korralduskomitee liige Ilja Ponomarjov säutsus Twitteri vahendusel kooskõlastuse saamisest.

Solidaarsuse poliitnõukogu liige Nadežda Mitjuškina ütles Interfaxile, et praegu on olemas üksnes suuline nõusolek ja ei midagi enamat. «Me ootame ametliku dokumendi ära ja siis anname üritusest teada,» lisas ta.

Varem oli teatatud, et võimalike toimumiskohtadena on olnud kõne all ka Maneeži väljak ja Punase väljaku juures asuv Vassiljevski Spusk. Kuid linnavalitsus ei andnud luba meeleavalduse korraldamiseks neil väljakutel.

Opositsiooon pole rahul 4. detsembri riigiduuma valimiste tulemustega tõenäoliste võltsimiste tõttu ja nõuab uusi valimisi või häälte korduslugemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles