Kinod näitavad Kim Jong-ili nõudmisel tehtud kultusfilmi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader laupäeval surnud Põhja-Korea liidri Kim Jong-ili produtseeritud filmist «Pulgasari».
Kaader laupäeval surnud Põhja-Korea liidri Kim Jong-ili produtseeritud filmist «Pulgasari». Foto: Kaader filmist

Mitmed Euroopa kinod näitavad Korea RDVi liidri Kim Jong-ili surma puhul diktaatori nõudmisel tehtud märulifilmi «Pulgasari».

Tegu on 1985. aasta filmiga, mille ühe kahest autorist, Lõuna-Korea režissööri Shin Sang-oki lasi suure filmihuvilisena tuntud Kim 1970ndate lõpus röövida, vahendas uudistevõrk AFP.

Kuigi filmi sisuks on muinasjutt, on see allegooria sellest, kuidas töörahvas kukutab kapitamismi. Filmis aitab talupoegadel õela valitseja ja ülekaaluka, kuid nõrga võitlusvõimega vaenlase vastu vastu võidelda riisist valmistatud ja metalli õgiv Gozilla-tüüpi elajas.

Austria pealinnas Viinis asuv Gartenbaukino, mis näitab filmi homme, kirjeldab seda kui veidrat friigifilmi, mis on tuntud vaid põhjusel, et selle produtsendiks on laupäeval surnud Põhja-Korea isevalitseja. Kino kinnitusel on see Shini ja Kimi seitsmest filmist viimane, kuna Shinil õnnestus koos oma näitlejast naisega põgeneda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles