Advokaat: Tõmošenko tütar praegu asüüli ei palu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko tütar Jevgenia Carr
Julia Tõmošenko tütar Jevgenia Carr Foto: SCANPIX

Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko tütar Jevgenia Carr ei kavatse mõnelt välisriigilt praegu asüüli paluda, kinnitas advokaat Sergei Vlassenko.

Täna kirjutas Tšehhi meedia, et eksvalitsusjuhi abikaasa Oleksandr Tõmošenko palus Tšehhi Vabariigilt eelmise aasta lõpus poliitilist varjupaika. Ametivõimud pole mingit otsust veel langetanud.

Vlassenko rääkis Interfaxile, et kui surve Carrile tugevneb ja kui võim kaotab aru ning hakkab taga kiustama mitte üksnes abikaasat, vaid ka tütart, siis tuleb vastavalt reageerida.

Jevgenia sai oma emaga eile kokku Harkivis asuvas Katšanovski koloonias. Tütre sõnul lesis ema kogu kohtumise ajal voodil, kuna tal on valus istuda. Eksvalitsusjuhi tervis halveneb pidevalt ka alaliselt põleva valgustuse tõttu.

«Me kavatseme võidelda selle eest, et lõppeks ära tema õiguste rikkumine. Sisselülitatud valgus – see on vastuolus kõigi inimõigustega,» rääkis Jevgenia Carr.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles