Iisrael lubas kräkkerite rünnakutele vastata nagu terrorirünnakutele

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli lipp
Iisraeli lipp Foto: SCANPIX

Iisraeli asevälisministri Dany Ayaloni sõnul tuleb kübarrünnakutele vastata samal moel nagu terrorirünnakutele.

Ayalon tegi avalduse, mille kohaselt tuleb juudiriigi ohustavatele kräkkeritele vastata jõuga, vahetult pärast seda, kui pseudonüümi 0xOmar nime kandev väidetavalt Saudi Araabia päritolu kräkker avalikustas üleeile internetis üle 6000 Iisraeli kodaniku krediitkaadrinumbrid ja muid isikuandmeid, vahendas uudistevõrk AFP.

Kui paljude inimeste andmed internetis avalikustati, on esialgu ebaselge. Kräkkeri enda sõnul on neid inimesi 400 000, kuid Iisraeli võimude teatel on tegemist liialdusega. Juudiriigi pankade teatel on nad kõik sellised kontod sulgenud.

«On oluline saata sõnum kõigile, kes ründavad või püüavad rünnata Iisraeli, kaasa arvatud küberruumis,» hoiatas Ayalon, kelle sõnul seavad kärkkerid end sel viisil ohtu. Ka kinnitas asevälisminister, et Iisraelil on võimalused anda vastulöök neile, kes juudiriiki küberruumis ründavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles