Putin: Venemaal elab ametlikust statistikast kaks korda enam vaeseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin
Vene peaminister Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin möönis neljapäeval, et allpool vaesuspiiri elab ametlikust statistikast kaks korda enam inimesi.

Putin rääkis valitsuse presiidiumi istungil, et viimase kümne aastaga on Venemaal kaks korda vähenenud allpool vaesuspiiri elavate venemaalaste hulk ning et see näitaja on 12,5 protsenti.

«Ent kui kõik see üle viia rahvusvaheliselt mõistetavate numbrite keelde, siis rahvusvahelise metoodika järgi on meil allpool vaesuspiiri elavate inimeste hulk umbes 26 protsenti,» möönis ta.

Putini sõnul on Venemaa oma andmetelt võrreldav Kreeka ja Hispaaniaga, kus allpool vaesuspiiri elab umbes viiendik inimestest, Ühendriikides on see näitaja 18 protsenti.

Venemaa ametlik statistika ei peegelda vaesuse probleemi adekvaatselt. Allpool vaesuspiiri elamine tähendab seda, et inimeste sissetulek on allpool elatusmiinimumi. Ent viimase kehtestab Venemaal iga regioon ise. Samuti ajab statistika segaseks tõik, et Venemaal on pensionäridele kehtestatud madalam elatusmiinimum (20–30 protsendi võrra madalam kui töövõimelisel elanikkonnal).

Eksperthinnangute kohaselt võib allpool vaesuspiiri Venemaal elada kuni kolmandik elanikkonnast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles