Pakistanlase asüülisaaga võimaldas veeta Ühendkuningriigis 13 aastat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahtlitäis dokumente
Sahtlitäis dokumente Foto: SCANPIX

Suurbritannia apellatsioonikohus otsustas riigist välja saata Pakistanist pärit illegaali, kes 15 korda kaebas edasi kohtu otsuse mitte anda talle asüüli.

38-aastane mees saabus Ühendkuningriiki augustis 1998, kuu hiljem esitas ta elamisloa taotluse, vahendas The Daily Mail.

Aastal 2000 sai ta eitava vastuse, novembris 2001 otsustati ta riigist välja saata. Pakistanlane teatas aga, et tegemist on inimõiguste rikkumisega ja andis sisse apellatsiooni.

Detsembris 2001 sai ta apellatsioonikaebusele eitava vastuse, kuid ta vaidlustas selle taas oktoobris 2004. aastal ning lisaks 2005 aasta jaanuaris, mais ja detsembris. Aga ka veebruaris ja märtsis 2006. aastal ja nii kokku 16 korda.

Lõpuks keeldus apellatsioonikohus tulema vastu pakistanlase kaebusele ja pani punkti tema kohtusaagale.

Kogu asüülisaaga läks maksumaksjatele maksma vähemalt 250 000 naelsterlingit.

Lordkohtunik Alan Wardi sõnul oli see masendav lugu asüülitaotluste puhul tüüpiline, illegaalide lõputud pretensioonid ummistavad Briti kohtusüsteemi.

Ward kirjeldas toimuvat kui karuselli, kus kaebus järgneb avaldusele ja «muusika ei katke iial».

Nüüd peab pakistanlase väljasaatmise otsustama riigisekretär, lisas Ward.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles