Lätis vahistati võimalikud rahutuste kavandajad

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutuste käigus purustatud alkoholipoe aknad.
Rahutuste käigus purustatud alkoholipoe aknad. Foto: Reuters / Scanpix

Läti julgeolekupolitsei sai valvsalt kodanikult vihje uusi rahutusi kavandavast grupeeringust, mille liikmed politsei nädalavahetusel kinni pidas.


Siseminister Mareks Seglinši teatel said nad vihje inimeselt, kes kuulis trollibussis pealt juttu, mille käigus arutati uute rahutuste korraldamise võimalusi, teatas LETA.

«Ma pean edastama tänusõnad isikule, kes teavitas politseid pealt kuuldud vestlusest. Grupeering arutas, kus nad saaksid kohtuda, et uusi rahutusi organiseerida,» täpsustas Seglinš, kelle kinnitusel jõudsid radikaalselt meelestatud isikud ka vähemalt korra kohtuda.

«Mul poliitikuna pole mingit õigust midagi öelda,» lisas Seglinš, kes keeldus riigisaladusele viidates edasistest kommentaaridest.

Pärast eelmisel nädalal Riia Toomväljakul toimunud rahumeelset miitingut suundus tuhatkond agressiivselt meelestatud valdavalt noorepoolset meeleavaldajat lähedalasuva parlamendihoone juurde, kus rünnati neid takistada üritanud politseinikke. Korratagajad olid märatsejate laialiajamiseks sunnitud kasutama pisargaasi ja kumminuiasid.

Politseinikud vahistasid üle saja rahutustes osalenut, paarkümmend inimest viidi haiglasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles