Gaddafi poeg hoiatas ülestõusu eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadi Gaddafi 2005. aastal Sydneys.
Saadi Gaddafi 2005. aastal Sydneys. Foto: SCANPIX

Liibüa endise liidri Muammar Gaddafi poja Saadi Gaddafi sõnul võivad liibüalased üleminekuvõimude vastu ülestõusu alustada.

Mullu augustis naaberriiki Nigerisse põgenenud ja seal tänaseni elava Saadi Gaddafi sõnul on tal kodumaal endiselt palju järgijaid, kellest osa kuulub ka rahvusliku üleminekunõukogu (NTC) ridadesse, vahendas BBC.

Telefoniintervjuus al-Arabiya televisioonile kinnitas Gaddafi, et ta soovib lähiajal kodumaale naasta, et osaleda ülestõusus, mis haaraks kogu Liibüa. Seejuures viitas Gaddafi oma kodumaale kui Džamahirijale, mis tähistas Liibüa nimetust tema isa rohkem kui neli aastakümmet kestnud režiimi ajal.

Gaddafi kinnitusel on tal regulaarne kontakt armee, võitlejate ja NTC ametnikega, kuid ka Gaddafi perekonna liikmetega. BBC Liibüa korrespondendi sõnul kardavad praegused võimud küll Gaddafi lojalistide rünnakuid, kuid Saadi Gaddafi asumist ülestõusu etteotsa peetakse vähetõenäoliseks.

NTC juht Mustafa Abdel Jalil on varem öelnud, et Liibüat ähvardab kodusõda, kui üleminekunõukogu peaks tagasi astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles