FBI pidas kinni USA Kongressi rünnata plaaninud mehe

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amine El Khalifi eile Virginia osariigi Alexandria föderaalkohtu ees.
Amine El Khalifi eile Virginia osariigi Alexandria föderaalkohtu ees. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide politseinikud võtsid eile Washingtonis kinni 29-aastase Amine El Khalifi, keda kahtlustatakse enesetapurünnaku kavandamises Kongressile.

Marokost pärit mehe keha ümber oli vöö, milles ta oma arvates kandis terroriorganisatsiooni Al-Qaeda kaudu saadud lõhkeainet, edastas justiitsministeerium. Tegelikkuses olid eriagendid muutnud lõhkeaine kasutuskõlbmatuks, vahendas AP.

Föderaalpolitsei (FBI) pidas kahtlusaluse koostöös kohalike politseinikega kinni parkimismajas, mis asub paari kvartali kaugusel Kongressi hoonest. FBI oli mehel silma peal hoidnud ligi aasta.

Esialgsete andmete järgi plaanis USAs illegaalselt viibiv marokolane tappa vähemalt 30 inimest.
Ametivõimude kinnitusel avalikkus ohtu ei sattunud, kuna lisaks lõhkeainevööle oli kasutuskõlbmatu ka mehe valduses olnud relv.

Kui marokolane mõistetakse süüdi, siis võib teda oodata ees eluaegne vangistus.

Amine El Khalifi saabus Ameerika Ühendriikidesse 16-aastasena, ta on töötu ja Al-Qaedaga arvatavasti mingeid sidemeid ei oma.

Mehe külalisviisa aegus juba 1999. aastal ja seetõttu on tema viibimine USAs ebaseaduslik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles