USA kehtestab sanktsioonid Jaapani ja Vene kuritegelikele rühmitustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp.
USA lipp. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriigid tegid neljapäeval teatavaks, et tõkestavad ülemaailmsete kuritegelike organisatsioonide juurdepääsu finantssüsteemile, pannes sanktsioonid peamiselt Venemaaga seotud maffiale Bratva ja Jaapani maffia ehk yakuza mõjuvõimsaimale klannile Yamaguchi-gumi.

Rahandusministeeriumi sõnul külmutatakse nende varad ning USA kodanikel ja ettevõtetel keelatakse nendega tehingute tegemine. Sammu eesmärgiks on kuritegelike võrgustike majandusliku võimsuse ründamine ja rahvusvahelise rahandussüsteemi kaitsmine.

Endise Nõukogude Liidu territooriumil baseeruva Bratva tegevus ulatub relva-, uimasti- ja väärismetalliärist finantspettusteni.

Sanktsioonid kehtestati seitsmele inimesele, kellel on sidemed erinevate Bratvaga seotud sündikaatidega. Mitu neist isikutest tegutseb Dubais.

Ministeeriumi avalduse kohaselt tegutseb Bratva mitme eri kuritegeliku rühmituse koordineerijana, juhtides nende kriminaalset tegevust kogu maailmas.

Yamaguchi-gumi on suurim organiseeritud kuritegelik sündikaat Jaapanis ning tegeleb prostitutsiooni, relva- ja uimastiäri ning inimkaubandusega, teatas ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles