Briti töölisi ärritab võõrtööjõu sissetoomine

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üha süveneva tööpuuduse taustal ärritab Briti töölisi võõrtööjõu kasutamine.
Üha süveneva tööpuuduse taustal ärritab Briti töölisi võõrtööjõu kasutamine. Foto: Reuters / Scanpix

Võõrtööjõu kasutamine Lincolnshire´i maakonna naftatöötlemistehas ärritas Ühendkuningriigi energiaettevõtete töötajaid, kes alustasid üle kogu maa streike.


Sajad Lindsey naftatöötlemistehase töötajad streigivad juba kolmandat päeva, sest nende omanikfirma Total sõlmis Itaalia ettevõttega IREM 200 miljoni naela suuruse lepingu, teatas BBC News.

Töötajad kardavad, et sõlmitud lepingul on otsene mõju töötajaskonnale, sest riiki tuuakse sadu võõrtöölisi. Solidaarsust kolleegidele avaldati ka kümnetes Šotimaa, Walesi, Põhja-Iirimaa ja Inglismaa tehastes.

Totali teatel sai Itaalia ettevõte lepingu uue HDS-3 üksuse ehitamiseks Lindseysse pärast ausat vähempakkumist ja maksab nende palgatud 300-le töötajatele sama palka, mis praegustelegi.

Kohaliku ametiühinguliidri Bernard McAuley sõnul on piirkonnas piisavalt oskustöölistest töötuid, kes soovivad seda tööd teha.

Tema sõnul on ametiühingud teinud valitsusjuhile Gordon Brownile ettepaneku kohtumiseks ning peaministri büroo esindaja teatel toimuvad läbirääkimised lähimate päevade jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles