Ametlik väljaränne Lätist kahekordistus aastaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: SCANPIX

Lätist ametlikult lahkunud ja välismaale elama asunute arv kerkis mullu võrreldes aasta varasemaga pea kaks korda, selgus täna Läti kodakondsus- ja migratsiooniameti rahvastikuregistri andmetest.

Kui aastal 2011 lahkus Lätist välismaale ametlikult elama 14 450 inimest, siis üle-eelmisel aastal rändas Lätist välja 7496 inimest.

«Ametlikud andmed välismaale elama siirdunute arvu kohta ei kajasta täielikult tegelikku olukorda, sest osa väljarännanutest ei ole vaevunud oma uuest elukohast rahvastikuregistrile teatada,» ütles ameti esindaja Andrejs Rjabcevs täna BNSile.

Tema sõnul kolis enamik neist, kes registreeris eelmisel aastal rahvastikuregistris oma uue elukoha välismaal, kas Suurbritanniasse või Iirimaale. Ent mitmed lätimaalased on leidnud omale uue elukoha märksa eksootilisemates riikides nagu Makedoonia, Ghana, Jordaania või Iraak.

Rahvastikuregistis sisalduvad praegu andmed 72 292 kodaniku kohta, kes on märkinud oma alaliseks elukohaks aadressi välismaal. Seaduse järgi peab üle kuue kuu välismaal viibinud Läti elanik teatama rahvastikuregistrile oma uue aadressi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles