Galerii: marurahvuslaste marss Vilniuses

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilne Leedu marurahvuslaste taasiseseisvumispäeva miiting Gediminase avenüül Vilniuses tõi kokku umbes 900 inimest, kirjutab BNS.
 


Suurem osa seltskonnast kandis Leedu lippe, hüüdis «Leedu, Leedu» ning laulis patriootlikke ja rahvalaule. Ettevõtmine pälvis aga siiski inimõiguslaste kriitikat, sest seal osales ka skinheade, kes karjusid «Leedu leedulastele!».

Üks sellel osalenud aktivistidest, Audrius Janusis, eitas kahtlustusi seostest neonatsidega, öeldes, et sellise seose loomine on talle solvav. «Hüüdes «Leedu leedulastele» ja «Leedulased Leedule» mõtleme me seda, et me peame töötama Leedu hüvanguks,» selgitas ta. «Praegu paljud inimesed emigreeruvad, aga kui enamik teeks siin tööd samamoodi nagu välismaal, võiksime siin palju saavutada.» Janusise sõnul ei olnud üritus suunatud rahvusvähemuste vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles