Video: Põhja-Walesis sõitis kividele kaubalaev

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Walesis Llanddulasi juures sõitis kividele kaubalaev MV Carrier, mille seitsmeliikmelise meeskonna moodustasid Poola kodanikud.

Liverpooli rannavalve pressiesindaja teatel edastas laev hädakutsungi eile kell 20.15, vahendas dailypost.co.uk. Õnnetuse piirkonnas puhus tugev tuul ja õõtsusid ligi 5-meetrised lained.

Meremeeste päästeoperatsioonist võttis osa kaks kuninglike õhujõudude Sea King kopterit. Üksi poolakas viga ei saanud, nad toimetati Colwyn Bay politseijaoskonda.

Antigua ja Barbudas registreeritud 82 meetrit pikas laevas on 40 000 liitrit kütust. Täna püüavad insenerid teha kindlaks MV Carrieri vigastuste ulatust, kuid tuule ja kõrge lainetuse tõttu on see keeruline.

Ühe pealtnägija sõnul on laeva lähistel tunda tugevat kütuselõhna.

Holyheadi rannavalve pressiesindaja kinnitusel on laev õnnetusele vaatamata ühes tükis, kuid on oht, et see võib hakata lekkima.

MV Carrieri last koosneb lähedal asuvatest karjääridest pärit kividest. Laev ise toetub vastu betoonist lainemurdjaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles