Alžeeria islamisissid tapsid kaheksa sõdurit

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alžeeria islamisissid tapsid kaheksa sõdurit.
Alžeeria islamisissid tapsid kaheksa sõdurit. Foto: Reuters / Scanpix

Alžeeria islamimässulised ründasid eile valitsusvägede sõdureid ja tapsid neist kaheksa.


Piirilinna Tebessa lähedal asuva Stah Aftise küla lähistel õhkisid mässulised sõjaväeveoki möödudes isevalmistatud lõhkekeha, mille plahvatuses hukkus viis ja sai viga neli sõdurit, kirjutas Alžeeria ajaleht El Khabar kohalikele allikatele viidates, vahendas Reuters.

Kolm valitsussõdurit hukkus ka pealinnast idas asuvas Bouberdesi piikonnas, kus sissid ründasid improviseeritud kontrollpunkti.

Võimude teatel on rünnakute taga terrorivõrgustiku Al-Qaeda Põhja-Aafrika tiib, mis on võtnud vastutuse paljude viimaste aastate jooksul toimunud rünnakute ja terroriaktide eest.

Tegemist on terrorirühmitusega Al-Qaedaga seotud fundamentalistide grupeeringuga, mis varem kandis nime Salafistide palvetajate ja võitlejate rühm (GSPC). Al-Qaeda Põhja-Aafrika tiib on suurim riigis tegutsev relvastatud islamiäärmuslik organisatsioon.

Islamistid alustasid oma keskvõimuvastast võitlust 1992. aastal, kui võimud tühistasid parlamendivalimiste tulemused ja takistasid islamistidel võimule tulemast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles