Tampere politsei otsib tapja ja vägistaja ohvreid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Pirkanmaa maakonna politseinikud panid punkti Tamperes tapetud naise surmajuhtumi uurimisele, kuid seoses sama looga otsib politsei vägistaja teisigi ohvreid.

Tamperes elanud 46-aastane Harri Andreas Haapala tappis veebruaris oma korteris ühe 42-aastase naise, vahendas aamulehti.fi. Ta kägistas oma ohvrit ja lõi talle vastu pead. Hiljem toimetas ta surnukeha autoga metsa, kust politseinikud selle üles leidsid.

Ta oli andnud naisele uimastavat ainet ja üritanud teda vägistada.

Politseinikud võtsid mehe kinni, kui ta korterisse naasis. Ta suri viis päeva pärast veretööd ehk 10. veebruaril Tampere politseivanglas.

Sama mees vägistas eelmise sügisel oma korteris veel viit naist. Enne vägivallatsemist andis ta neile alkoholi, millesse oli segatud uinutit.

Mees võttis oma teod filmilindile, politseinikud said neile jälile surmapõhjuste uurimise ajal.
Uurijad on tuvastanud kolme vägistamisohvri isikud. Otsitakse aga veel kahte, keda mees vägistas eelmise aasta novembris. Politseinikud paluvad neil naistel võtta ühendust telefoni teel või e-posti vahendusel.

Vägistamisohvrid võivad saada hüvitist, kuigi juhtum ei jõua süüdistuse esitamiseni, sest vägivallatsenu on surnud.

Kompensatsioonide maksmiseks võttis riik kurjategija vara oma kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles