Video: kopterivraki otsinguid Peruus segab halb ilm

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kehv ilm peatas helikopteri otsingud Peruus Cuzcos, vahendab Reutersi video. Firmale Helicusco kuuluv kopter, mille pardal oli 14 inimest, jäi kadunuks kolmapäeval.

Kopter oli teel Madre de Diose piirkonnast Mazucost Cuzco piirkonda, kinnitas politsei esindaja kindral Hector Dulanto uudisteagentuurile AP.

Kopteri kaheliikmelise meeskonna moodustasid peruulased. Lisaks oli selle pardal kaheksa lõunakorealast, tšehh, rootslane ja hollandlane ning veel üks peruulane.

Varasem teade kopteris viibinud austerlastest osutus valeks.

Lennujuhid kaotasid päästeoperatsiooni juhtiva Dulanto sõnul kopteriga ühenduse, kui see oli Huallahualla linna lähistel. Piirkonna ülevaatust õhust segab lumesadu.

«Kopteri võimalikku asukohta ei saanud uurida õhust ega maapinnalt. Piirkonnas on 30-sentimeetrine või veelgi paksem lumekiht, see muudab kõndimise keeruliseks. Lisaks oli udu, mis ei lase piirkonda õhust vaadelda.»

Firma Helicusco pole ametlikult teatanud kadunuks jäänud kopteri marki. Selle koduleheküljel on aga kirjas, et neil on üks kopter (Sikorsky S-58ET), mille pardale saab võtta reisijaid.

Lõuna-Korea Lima saatkonna esindaja sõnul polnud kopteris mitte turistid, vaid äriasju ajanud lõunakorealased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles