Pariis arutab Moskvaga Assadi-järgse Süüria teemadel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius
Prantsuse välisminister Laurent Fabius Foto: SCANPIX

Prantsuse välisminister Laurent Fabius teatas täna, et on alanud kõnelused Venemaaga, et lahata Süüria tulevikku president Bashar al-Assadi kukutamise korral. Ühtlasi teatas Fabius, et Pariis võib mässulistele saata kommunikatsioonitehnikat.

«Venelased ei ole täna kiindunud Bashar al-Assadi isikusse. Nad näevad selgelt, et ta on türann ja mõrvar. Kuid nad on tundlikud selle suhtes, kes tema koha võtab, kui Assad kukutatakse. Arutelu käib selle üle,» ütles Fabius AFP teatel.

Fabius rääkis raadiojaamale France Inter, et diplomaatiliste jõupingutuste kõrval võib Süüria kriis laheneda ka siis, kui opositsiooni väed sõjalise konflikti võidavad.

«See on põhjus, miks Kofi Annani ponnistustega samal ajal kaalume me – ameeriklased on seda teinud ja võib-olla meie teeme ka – mitte relvade, vaid kommunikatsiooniseadmete andmist [mässulistele],» ütles minister.

Tegemist on esimese korraga, kui Prantsuse ametnik on avalikult öelnud, et riik kaalub mässulistele varustuse andmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles