Kardinal: Vatikani probleemide põhjuseks on ajakirjandus ja saatan

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinal Tarcisio Bertone
Kardinal Tarcisio Bertone Foto: SCANPIX

Vatikani esindajad on veendunud, et neid viimasel ajal tabanud skandaalide põhjuseks on ajakirjanduse esindajate liiga suur kujutlusvõime ning saatan, kes paneb  katoliku kiriku jätkuvalt proovile.

Vatileaksi skandaal, milles paavst Benedictus XVI kammerteenrit Paolo Gabrielet süüdistatakse paavsti saladokumentide lekitamises, on Vatikanile ja katoliku kirikule halba varju heitnud, vahendab Reuters väljaannet Famiglia Cristiana.

Maine puhastamiseks andis Vatikani riigisekretär ja kardinal Tarcisio Bertone, kes on Vatikanis paavsti järel tähtsuselt teine, erakorralise intervjuu.

Kardinali sõnul ei toimu Vatikanis mingeid salasepitsusi ega võimuvõitlust.

«Tõde on selles, et Vatikanis püütakse sisekonflikti tekitada ning valesid ja laimu levitada. Kõik see on saatana kätetöö,» lausus Bertone.

Kardinal süüdistas Vatileaksi kajastanud ajakirjanikke liiga paljudes põnevusromaanide lugemises.

«Ajakirjanikud püüavad leida Vatikanist midagi sellist, mida Dan Brown oma raamatutes kujutanud on. Mõeldakse välja seda, mida tegelikult ei ole. Või siis näidatakse Vatikanis toimuvat põnevusraamatutest lähtudes,» tõdes Bertone.

Vatikanis on Vatileaksi nime saanud infoleket uuritud alates selle aasta märtsist. Itaalia meedia sai siis enda valdusse paavsti saladokumente.

Enamik ajakirjanikeni jõudnud dokumente oli seotud korruptsiooni-, väärjuhtimis- ja nepotismisüüdistusega. Samuti sisevastuoludega Vatikani panga juhtimise küsimustes ning  kiriku maksuprobleemide ja seksiskandaalidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles