Ajakirjanikud: Etioopia laiendab interneti tsensuuri

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etioopia peaminister Meles Zenawi
Etioopia peaminister Meles Zenawi Foto: SCANPIX

Ajakirjanike Kaitsekomitee (Committee to Protect Journalists ehk CPJ) sõnul  paistab, et Etioopia laiendab internetis uudiste tsenseerimist, mis võib julgustada teisi Aafrika autoritaarseid režiime sama teed minema.

Peaminister Meles Zenawi valitsus on blokeerinud suuremad uudisteagentuuride kodulehed pärast vägivaldseid meeleavaldusi, mis leidsid aset pärast 2005. aastal küsitava väärtusega valimistulemuste avaldamist, vahendab ABC News.

CPJ poolt täna tehtud avalduses teatati, et aprillis kasutusele võetud keerulisem ja laiaulatuslikum blokeerimise süsteem takistab ligipääsu eksiilis elavate blogijate, uudiste ja isegi mõndadele Facebooki lehtedele.

«Auk, läbi mille tsenseerimata uudised Etioopiasse ja sealt välja jõuavad, on kindlasti kokku tõmbumas,» ütles CPJ, mis usub, et taoline käitumine julgustab selliseid režiime, nagu näiteks Sudaan, eeskuju võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles