Amnesty International mõistis hukka piinamised Tadžikistanis

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimõigusorganisatsioon Amnesty International mõistis täna avaldatud raportis hukka Tadžikistani kinnipidamisasutustes aset leidvad piinamised ja peksmised.

Amnesty raportis seisis, et politseijaoskondades ja kinnipidamisasutustes toimub pidevalt peksmine ja piinamine ning süüdistas selles vohavat korruptsiooni ja karistamatust, vahendab ABC Newcastle.

Rühmituse Tadžikistani eksperdi sõnul kasutatakse piinamismeetoditena elektrišokke, keevat vett, kägistamist, peksmist, sigarettidega põletamist ja vägistamist.

Peamisteks sihtmärkideks on islamistlike rühmituste või parteide liikmed, keda peetakse julgeolekuohuks.

Tadžikistani prokuröri abi teatel pärineb möödunud aastast viis kinnitatud piinamisjuhtumit, aga kohaliku inimõigusorganisatsiooni teatel oli neid kümneid.

Tadžikistan on endistest Nõukogude Liidu riikidest kõige vaesem ning president Emomalii Rahmon on valitsenud seda raudse rusikaga alates 1992 aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles