Valgevene KGB teatas Leedu spioonide tabamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene lipp ja vapp
Valgevene lipp ja vapp Foto: SCANPIX

Valgevene riiklik julgeolekukomitee (KGB) teatas täna rühma Leedu heaks spioneerinud Valgevene kodanike paljastamisest.

«KGB viis läbi salaoperatsiooni, püüdes kinni Leedu sõjaväeluureresidendi, kodanik F'i. Mitu tema agenti peeti samuti kinni, neid kahtlustatakse riigisaladuste edastamises võõrriigi eriteenistusele,» ütles KGB infokeskus Interfaxile.

Keskus rõhutas, et kinnipeetud spioneerisid Leedu eriteenistuse huvides. «Läbiotsimise käigus leiti elektroonilist meediat ja teisi asitõendeid, mis paljastavad nende spionaaži salajase sõjalise informatsiooni, sealhulgas riigi ühtse julgeolekusüsteemiga seotud informatsiooni hankimiseks.»

«Agentide eesmärk oli tehniliste vahendite abiga soetatud salajase informatsiooni välismaale edastamine,» lisati KGB avalduses. «Kogutud tõendid ja kahtlusaluste ülestunnistused kinnitavad koostööd Leedu eriteenistustega.»

«Eksperdid kvalifitseerisid kogutud ja Leedu eriteenistustele üleandmiseks ettevalmistatud materjali Valgevene Vabariigi riigisaladuseks. KGB kiire sekkumine aitas paljastada välisriigi luureteenistuse plaanid, jälgida selle operatsioone ning hoida ära riigi kaitsevõimele ja julgeolekule tõsise kahju tekitamine,» seisis teates.

Kinnipeetute suhtes on algatatud kriminaalasi riigireetmise paragrahvi alusel, mis näeb ette 7-15 aasta pikkust vanglakaristust, lisas KGB.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles