Briti politsei vahistas Edinburghis ETA liikme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETA sümboolika.
ETA sümboolika. Foto: Wikipedia.org

Suurbritannia politsei vahistas reedel Edinburghis baski separatistliku organisatsiooni ETA tagaotsitavaks kuulutatud liikme Benat Atorrasagasti Ordonezi, teatas Hispaania siseministeerium.

Ministeeriumi kinnitusel on 36-aastane Ordonez juba kaheksas ETA liige, kes on vahistatud 26. juunist alates.

Aastal 1996 rühmitusega liitunud mees võeti kinni pärast kuudepikkust jälitustegevust ja koostööd Hispaania ja Suurbritannia korrakaitseorganite vahel. Uurimise käigus tuvastati, et Ordonez rendib Edinburghis maja, kus ta elas koos perekonnaga.

Baski separatistlik rühmitus ETA lubas esmaspäeval, et peab kinni mullu oktoobris antud lubadusest vägivallast lahti öelda, kuid süüdistas Hispaaniat ja Prantsusmaad dialoogi tõkestamises.

«Lisaks 20. oktoobril võetud seisukoha säilitamisele pingutame kaks korda rohkem, et dialoogi alustada,» ütles rühmitus avalduses, mille baski päevaleht Gara avaldas.

Hispaania ja Prantsusmaa on keeldunud ETAga läbirääkimisi alustamast ning nõuavad, et rühmitus relvadest loobuks ja laiali läheks. ETA 40 aastat kestnud vägivallakampaania nõudis 800 inimese elu ning grupp on nii Euroopa Liidu kui ka USA silmis terroristlik rühmitus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles