Pekingi paduvihmades hukkus 37 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi üleujutus.
Pekingi üleujutus. Foto: SCANPIX

Pekingi elanikud on vihased pärast viimase 60 aasta kõige hullemaid paduvihmasid, mis põhjustasid 37 inimese surma, seitse isikut on ikka veel kadunud.

Vihased elanikud kritiseerisid pealinna vajakajäävaid hoiatus- ja äravoolusüsteeme ning väitsid, et linnavõimud oleksid suutnud päästa mõne elu ja vältinud suuremaid paduvihmade hävitustöid.

Mägises Pekingi äärelinnaosas Fangshanis elavad inimesed kirjeldasid, kuidas vihm ujutas teed üle mõne minutiga.

Linnaosa elanik Wang Ping kurtis, et valitsus ei teinud midagi, et aidata tal otsida tema poega. «Mu poeg helistas umbes kell 9 laupäeva õhtul ja ütles, et ta on veelõksus. Ma läksin teda otsima,» ütles Wang AFP-le. «Valitsus ei teinud midagi, et aidata mul poega otsida.»

Vihased elanikud on kritiseerinud valitsuse reageerimist loodusõnnetusele. «Kui äravoolusüsteem oleks olnud parem, kui hoiatus oleks antud varem, kui inimestele oleks antud käsk püsida kodus – poleks nii paljud inimesed oma elu kaotanud?» kommenteeriti Hiina populaarses mikroblogis.

25 inimest hukkusid laupäevastes vihmades. Kuus isikut said surma, kui elumajad kokku kukkusid, viis said surmava elektrilöögi ja üks hukkus pikselöögist.

Samas tormis hukkus naaberprovintsis Hebeis 15 inimest ja 19 jäid kadunuks, teatas Hiina uudisteagentuur.

Xinhua uudisteagentuuri sõnul hukkus paduvihmade tõttu kaheksa inimest ka Sichuani provintsis.

Paduvihmad ja üleujutused põhjustasid Pekingis 1,6 miljardi dollari väärtuses kahju, kuni 66 000 inimest evakueeriti nende kodudest, tsiteeris riigimeedia valitsuse teadaannet.

Enamikul pealinna tänavatel oli kuni meetrikõrgune veetase, 500 lennureisi jäeti ära ja vähemalt 80 000 reisijat jäi linna lõksu.

Paduvihmad ujutasid üle ka Pekingi ja Guangdongi vahelise maantee.

Üleeile kestis vihmasadu umbes 16 tundi ja selle ajaga tuli Fangshani piirkonnas maha kuni 46 sentimeetrit sademeid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles