Allikas: Süüria sõjavägi valmistub Aleppot ründama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväe sõdurid.
Süüria valitsusväe sõdurid. Foto: SCANPIX

Süüria sõdurid valmistusid täna alustama pealetungi ülestõusnute kontrolli all olevatele linnaosadele riigi suuruselt teises linnas Aleppos, ütles julgeolekuallikas AFP-le.

«Eile ja täna paigutati linnaserva eriüksused ning saabunud on veel sõdureid, kes osalevad homme ja ülehomme vastupealetungis,» ütles Süüria julgeolekuaparaadile lähedane allikas.

Allika sõnul olid ka ülestõusnud toonud lisavägesid, mille suurus on hinnanguliselt 1500 kuni 2000 võitlejat, kes tulid appi juba Aleppos sõdivale 2000 võitlejale.

«Nad on peamiselt linna lõuna- ja idapoolsetes äärelinnades, peaasjalikult Salaheddinis ja ümberkaudsetes linnaosades,» ütles allikas ja lisas, et lennujaam on linnast ära lõigatud ning linna viivast viiest teest neli on mässuliste kontrolli all.

Ka ülestõusnud ütlesid, et pealetungi on varsti oodata.

«Sõjaväe lisajõud on Alepposse jõudnud,» ütles ülestõusnuid koondava Vaba Süüria Armee pressiesindaja kolonel Abdel Jabbar al-Okaidi Aleppost Skype'i teel AFP-le.

Ta lisas, et Alepposse on saabunud umbes 100 tanki ja suur hulk sõjaväesõidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles