Pussy Rioti liige vajas kohtuprotsessil arstiabi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuprotsessil kokku kukkunud Pussy Rioti liige Maria Aljohhina.
Kohtuprotsessil kokku kukkunud Pussy Rioti liige Maria Aljohhina. Foto: SCANPIX

Putini-vastase punkbändi liige Maria Aljohhina kukkus täna kohtuistungil kokku ja kohale kutsuti meedikud.

«Maria Aljohhinal oli väga madal veresuhkru tase. See on seotud faktiga, et ta on taimetoitlane,» teatas süüdistatavate advokaat Nikolai Polozov ajakirjanikele. «Kohale saabusid kolm kiirabiautot. Talle tehti vajalikud süstid.»

Pussy Rioti liikmete kaitsjad on korduvalt kohtunikule kurtnud, et naised äratatakse ülekuulamisteks hommikul kell 5 üles ning neid ei toideta vahel kuni 12-tunnise perioodi jooksul, vahendas AFP.

«Nad viiakse eeluurimisvanglasse pärast südaööd, jäetakse ilma õhtusöögist ja saavad magada ainult mõni tund,» ütles Polozov uudisteagentuurile Interfax.

Juba üleeile kurtis Aljohhina kella 10-ni õhtul kestnud kohtuistungil, et «ta pea käib ringi».

Kolme noort naist ähvardab huligaansuses süüdi mõistmise korral kuni seitsmeaastane vangistus.

Üleeile väljendasid Pussy Rioti liikmed kahetsust «eetilise» usklikke solvanud vea pärast, kuid kinnitasid, et nad pole süüdi kuritegudes, milles neid süüdistatakse.

Jekaterina Samutsevitš, Maria Aljohhina ja Nadežda Tolokonnikova vahistati märtsis ja neile esitati süüdistus huligaansuses pärast seda, kui nad ronisid 21. veebruaril Moskvas Lunastaja Kristuse kiriku altarile ning esitasid laulu, millega protesteeriti Vladimir Putini presidendi kohale naasmise vastu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles