Kenyast leiti kahe Uganda helikopteri jäänused

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästemeeskonnad märkasid lennukilt Uganda sõjaväele kuulunud kahe helikopteri põlenud vrakki, mis olid Kenya mäe nõlvadel. 

Uganda saatis Somaaliasse kokku neli sõjaväekopterit (kolm MI-24 ja ühe MI-17), mis pidid seal tugevdama Aafrika Liidu rahuvalvejõude (AMISOM). Muqdishosse jõudis neist vaid MI-17, mille pardal oli 13 sõdurit. Ülejäänud kolm jäid Kenya kohal kadunuks, vahendas standardmedia.co.ke.

Politseiallika sõnul oli üks kopteritest täielikult maha põlenud, teisest oli alles sabaosa. Kümne sõduri saatuse kohta mingit teavet pole.

Kenya kaitsejõud, kes juhivad päästeoperatsiooni ja otsinguid, teatasid, et kopterid süttisid ilmselt pärast kukkumist.

Õnnetuspaik asub raskesti ligipääsetavas kohas, kus kopteritel pole võimalik maanduda, mistõttu peavad päästeesmeeskonnad lähenema sinna jalgsi.

Kolmanda õnnetusse sattunud kopteri meeskonnal õnnestus saata kaitseministeeriumi peakorterisse abikutsung ja nad leiti üles eile hommikul. Seitsmeliikmeline meeskond päästeti ja neile osutati abi.

Kopterid läksid kaotsi pühapäeva õhtul. Õnnetuse põhjuseks peetaks halbu ilmastikuolusid või piloodi eksitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles