Põhja-Iirimaal peeti kinni Briti sõdurite võimalikud tapjad

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Iirimaal vahistasid julgeolekujõud kolm isikut, keda kahtlustatakse möödunud nädalal hukkunud kahe Briti sõduri mõrvas.


Politsei arreteeris kolm meest vanuses 21-41 eluaastat ja neid kuulatakse üle seoses laupäeval Antrimi linna lähedal asuvas Masserene'i sõjaväebaasis aset leidnud intsidendiga, kus tulevahetuses hukkusid 21-aastane Cengiz Azimkar ja 23-aastane Mark Quinsey, vahendas AFP.

Tegemist oli esimeste sõduritega, kes hukkusid Põhja-Iirimaal viimase 12 aasta jooksul. Lisaks hukkunutele sai rünnakus haavata veel neli inimest

Rünnaku eest võttis vastutuse 1997. aastal Iiri Vabariiklikust Armeest lahku löönud sissirühmitus Tõeline IRA. Sama rühmitus korraldas 1998. aastal 29 inimelu nõudnud pommiplahvatuse Omaghis.

Esmaspäeval toimus Põhja-Iirimaal veel üks julgeolekutöötaja vastu suunatud rünnak, kui Craigavoni piirkonnas hukkus kohalik politseinik. Rünnaku eest võttis vastutuse Iiri vabariiklik kildrühmitus, mis nimetab ennast Katkematuse IRAks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles