Prantsusmaa eitas Mistrali-tehingu kasutamist survevahendina

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopterikandja Mistral Lõuna-Prantsusmaal Touloni lahel.
Kopterikandja Mistral Lõuna-Prantsusmaal Touloni lahel. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa välisministri Laurent Fabiuse kinnitusel ei kasuta Pariis Venemaale Süüria küsimuses surve avaldamiseks Moskvaga sõlmitud kopterikandjate tehingut.

Fabiuse sõnul püüab Prantsusmaa Süüria küsimuses lääneriikidega eriarvamusel olevat Venemaad mõjutada ainult diplomaatia abil, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

«Me jätkame läbirääkimisi venelastega ja peame leidma lahenduse. Edu saavutamiseks peame paralleelselt kõnelusi araabia riikide, meie naabrite ja venelastega,» märkis välisminister, kinnitades, et kõrgtehnoloogilist dessantlaeva Mistral puudutavat lepingut surve avaldamiseks Venemaale ei kasutata.

Kui lääneriigid püüavad sanktsioonidega Damaskust isoleerida, siis Venemaa on seni takistanud rahvusvahelisi püüdlusi Süüria presidenti Bashar al-Assadit võimult kõrvaldada ning seisnud sekkumisele resoluutselt vastu. Kremli kinnitusel on süürlaste endi otsustada, kuidas riiki juhtida ja milliseid reforme läbi viia.

Ka märkis Fabius, et Prantsusmaa müüdud sõjavarustust ei tohi tohi edasi müüa kolmandatele riikidele. «Kui me saame teada edasi müümisest, lõpetame kõik edaspidised tarned,» märkis Fabius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles