Putin Pussy Rioti juhtumist: Venemaa peab usklikke kaitsma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

President Vladimir Putini sõnul oli Venemaa kohustatud Pussy Rioti kohtuasjas kaitsma õigeusklike tundeid.

Putin väitis täna intervjuus riiklikule telekanalile Russia Today, et opositsioonilise naispunkbändi liikmed korraldasid õigeusu kirikutes orgiaid, vahendas AFP.

Putin märkis, et usklike kaitsmine on eriti oluline, arvestades vene õigeusu kirikule Nõukogude ajal osaks saanud repressioone.

«Riigil on väga sünged mälestused Nõukogude võimu algajast, mil kannatas tohutu arv vaimulikke,» ütles ta. «Hävitati palju kirikuid ja kõik meie traditsioonilised usundid kannatasid tohutult.»

Putini hinnangul saavad huligaansuse eest kaheks aastaks vangi mõistetud Pussy Rioti liikmed süüdistada vaid iseenda kõlvatust.

«Esiteks läksid nad Jelohhovo katedraali ja korraldasid seal orgia ja siis läksid nad teise katedraali ja korraldasid veel ühe orgia,» ütles ta, viidates Pussy Rioti «punkpalvusele» Moskva Lunastaja Kristuse kirikus, kus naised palusid Jumalaema abi Putinist vabanemisel.

Putin toonitas, et tema ei ole Pussy Rioti kaasusesse sekkunud. «Üritan selle juhtumiga mitte kuidagi tegemist teha. Tean, mis teoksil on, kuid ma ei sekku sellesse üldse,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles