Suure reisilennuki saba vajus õhkutõusmisel vastu teepinda

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emirates Airlinesi reisilennuk Airbus A330-200 ristimistseremoonial.
Emirates Airlinesi reisilennuk Airbus A330-200 ristimistseremoonial. Foto: AFP / Scanpix

Austraalia lõunaosas asuval Melbourne'i lennuväljal oli reede hilisõhtul sunnitud hädamaandumise tegema Emirates Airlines'i reisilennuk Airbus A340, mille pardal viibis 225 reisijat, sest selle tagumine ots põrkas õhkutõusmisel vastu teekatet.


Dubaisse suunduma pidanud lend EK407 tiirutas pärast õhkutõusmist pool tundi lennujaama kohal, et vabaneda kütusest enne hädamaandumist, mis õnnestus sooritada viperusteta ja inimestele vigastusi põhjustamata, vahendas AFP.

Melbourne'i lennujaama pressiesindaja selgitas, et lennuk oli õhku tõusnud väga järsult ning selle saba puudutas hoovõturada. «See läks üles, stabiliseerus ja tuli tagasi,» kirjeldas ta. Meediaga kõnelnud reisijate sõnul oli hädamaandumise ootamine siiski hirmutav.

Emirates avaldas kahetsust ja lubas korraldada juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks juurdluse. Sihtkohta mittejõudnud inimesed viidi hotelli ning neile otsiti alternatiivsed reisivõimalused järgmistele lendudele.

Austraalia transpordiohutuse büroo pressiesindaja sõnul võib lennuki nn sabalööki põhjustada mitu erinevat faktorit, nende hulgas ilmaolud, lasti paigutus ja juhtimine. «See on oht, eriti pikemate õhusõidukite puhul,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles