Putin: otsuse üleminekust talveajale peab langetama Medvedev

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev seinakelladega
Dmitri Medvedev seinakelladega Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas, et otsuse talveajale ülemineku otstarbekusest võtab vastu valitsus ja selle juht Dmitri Medvedev.

Selle ettepaneku, et Venemaa jääb alaliselt suveajale, tegi 2011. aasta suvel samuti Medvedev, kes siis oli president. Ta ütles ta, et kellaaegade muutmine toob kaasa stressi ja suurendab haigestumisi, vahendas telegraf.by.

Sellest, et Venemaa tippjuhid kaaluvad talveajale üleminekut, rääkis Putin eile ühisel pressikonverentsil Luksemburgi peaministri Jean-Claude Junckeriga.

Riigiduuma ei saa iseseisvalt otsustada kellaosutite keeramist ja talveajale üleminekut, sest vaja läheb valitsuse heakskiitu.

Eelmisel nädalal tegi parlamendi alamkojas ettepaneku minna oktoobris üle talveajale Liberaaldemokraatliku Partei esindaja Sergei Kalašnikov.

Medevedev ja tema juhitav valitsus peavad otsustama, kas Venemaa läheb üle talveajale ja kas tasub jääda sinna alatiseks.

Vladimir Putini sõnul ei hakka valitsus otsustamisega kiirustama ja nii tuleb üle vaadata, kas varasem otsus jääda alaliselt suveajale täitis kõiki ootusi ja pärast seda tuleb langetada lõplik otsus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles